Republica Cehă a întărit duminică noaptea restricţiile privind combaterea epidemiei de coronavirus, interzicând deplasările, cu excepţia deplasărilor la serviciu, a cumpărăturilor esenţiale şi altor activităţi necesare. Măsura va dura cel puțin o săptămână, scrie presa cehă. Premierul Babis a declarat că noile măsuri intră în vigoare duminică la miezul nopţii. Noile restricţii vin la o zi după ce guvernul a dispus închiderea majorităţii magazinelor şi restaurantelor timp de cel puţin 10 zile. Alte măsuri includ închiderea școlilor și interzicerea aproape în totalitate a călătoriilor internaţionale începând din 16 martie.

Guvernul a declarat carantină la nivel național duminică, 15 martie 2020, înainte de miezul nopții. Aceasta înseamnă și interzicerea parțială a liberei circulații a persoanelor în public. Măsura este valabilă opt zile, din 15 martie de la miezul nopții și până marți, 24 martie, ora 06.00.

Guvernul vrea să reducă astfel la minimum contactul dintre oameni. Aceștia vor putea acum ieși din case doar dacă merg la muncă, își cumpără mâncare sau au anumite probleme care reclamă prezența lor fizică, cum ar fi călătoriile absolut necesare pentru evenimente deosebite în familie sau vizitele la medic.

De asemenea, sunt permise vizitele la bancă sau oficiile poștale (dacă sunt necesare), alimentarea cu carburant pentru a răspunde nevoilor de bază sau călătoriile pentru a rezolva probleme oficiale urgente. Ultima excepție se aplică personalului oficial din rândul polițiștilor, șoferilor din transport public sau curierilor. Participarea la înmormântări este, de asemenea, o excepție.

Guvernul recomandă angajatorilor să permită angajaților să lucreze de acasă și să suspende activitățile care nu sunt necesare pentru funcționarea firmei.

mai mult la economie.hotnews.ro

Lasă un răspuns