AcasăCehiaBanca centrală a Cehiei aplică cea mai mare majorare a ratei dobânzii...

Banca centrală a Cehiei aplică cea mai mare majorare a ratei dobânzii din ultimii 24 de ani

-

Banca Naţională a Cehiei (CNB) a majorat joi dobânda principală cu 75 de puncte de bază, surprinzând pieţele cu cea mai mare majorare din 1997 încoace şi trimiţând un semnal că nu va permite ca aşteptările inflaţioniste să crească în continuare pe fondul unei creşteri a preţurilor, scrie Reuters.

Economia cehă, la fel ca altele din întreaga lume, se confruntă cu o creştere a costurilor, pe fondul problemelor de aprovizionare la nivel mondial, cu creşterea preţurilor la transporturi şi energie şi cu o cerere puternică după ce restricţiile privind pandemia de coronavirus au fost relaxate la începutul acestui an.

Republica Cehă are şi cea mai mică rată a şomajului din Uniunea Europeană, iar o piaţă a muncii din ce în ce mai restrânsă pune şi mai multă presiune pe salarii şi creşte aşteptările privind preţurile atât ale consumatorilor, cât şi ale companiilor, ceea ce îngrijorează banca centrală.

/www.mediafax.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

7 unique egg decorating ideas for you to try this Easter

The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...

A nins la Praga