Guvernul Cehiei va oferi doze de supra-rapel cu vaccinuri anti-COVID-19, începând din data de 20 septembrie, oricărei persoane vaccinate cu schemă completă în urmă cu cel puţin opt luni, a anunţat luni ministrul ceh al Sănătăţii, Adam Vojtech, transmite Reuters.

Republica Cehă, care are 10,7 milioane de locuitori, a fost una dintre cele mai afectate ţări din lume de pandemia COVID-19 prin prisma mortalităţii raportate la populaţia naţională, înregistrând un total de peste 30.400 de decese atribuite coronavirusului.

Aproximativ 1,68 milioane de cehi au contractat virusul, însă, conform estimărilor, un număr şi mai mare de cehi s-au infectat fără să ştie, pentru că nu au fost testaţi.

Autorităţile de la Praga au anunţat că dozele de supra-rapel sunt recomandate persoanelor de peste 60 de ani, dar ele vor fi disponibile pentru toate persoanele complet vaccinate, fie cu schema vaccinală în două doze, fie cu un vaccin cu doză unică.

/www.agerpres.ro/mondorama/2021/08/30/coronavirus-cehia-ofera-doze-de-supra-rapel-tuturor-persoanelor-vaccinate-in-urma-cu-cel-putin-opt-luni–770985

Lasă un răspuns