Radu Hossu : Rezumatul de noapte

0
399

Am revenit. Rezumatul de noapte (19.03 ora 02.25)

  • Kiev – nordvest: Contraofensiva armatei Ukr a fost declarată de succes. I-a împins pe rusi câteva zeci de km în spate.

  • Kiev – est: rusii nu au avansat in niciun fel. Atacurile asupra Kievului se fac cu arme de artilerie, nediscriminat între ținte militare și civile, de aia vedeți atât de multă durere la tv zilele astea. Însă tactic, rușii nu au câștigat nimic, ba chiar au fost împinși înapoi.

  • Sumy (nord-est). Operațiunile logistice ruse sunt lovite de armata Ukr, care le limitează capacitatea de regrupare în zona Chernihiv.

  • Cherinhiv (nord-est). Pe aici ar trebui să treacă trupele mutate dinspre Harkov, trecute pe lângă Sumy, care în final să atace, regrupat, Kievul prin est. Astfel Chernihiv este un oraș de importanță strategică pentru rusi. Nu îl controlează, așa că îl sufoca cu artilerie, așteptând ca orașul să sucombe.

  • Harkov. rușii au încercat un atac prin sud-estul orașului, în a n-a încercare de a-l încercui. Armata Ukr i-a blocat. În estul orașului ploua cu artilerie deasupra cartierelor cu civili. Crime de război.

  • Mariupol (sud.flancul estic). Aici nu mai e nimic de zis, decât că probabil așa arată iad-ul. Orașul nu se predă. Cel mai mare combinat de oțel din europa a fost distrus azi cu artilerie. Asta va avea consecințe asupra prețului oțelului peste tot în lume. Crime de război.

  • Mariupol. Grecia a declarat că va reconstrui maternitatea din oraș, după încetarea războiului.

  • Herson (sud.flancul vestic). Armata Ukr a lansat o contraofensiva de proportii dinspre Nicolaev și atacă pe două linii paralele. Postul de comandă de pe aeroportul din Herson, fost-controlat de rusi, a fost distrus.

  • Nicolaev (sud.flancul vestic). Armata Ukr a lansat o mega contraofensiva, a recastigat cateva zeci de sate si comune din estul orasului și înaintează spre Herson.

  • Odesa (sud.flancul vestic). Navele de pe mare așteaptă legătura terestră de care vă tot zic de zile la rând care ar trebui să vină dinspre Nicolaev. După cum ați citit mai sus, s-ar putea să mai aibă mult și bine de așteptat.


Dacă militar ne uităm la acest război (până acum) ca la un act divin (în sensul că era de neimaginat să reziste Ukr atât de mult) și a generat modele de dârzenie, curaj și leadership, trag un avertisment:
Propaganda pro-rusa, folosind idioții utili (adică acei oameni doar egoiști și nu rău intenționați), folosind troli plătiți (prin mass-media, influenceri etc), va avansa în spațiul informațional în următoarele 2 săptămâni.

Cum? Arătând cât de rău e să susții „un război care nu este al meu” și „trebuie să avem grijă de ai noștri în primul rând” și „dacă nu se băga Biden si UE cu sanctiunile, nu aveam inflație și preturi mari la energie, deci vinovatii sunt SUA si NATO si UE”. Vă rog să fiți atenți la aceste linii de comunicare, căci ele încearcă să vă tulbure rațiunea, dar și empatia și solidaritatea prin falsuri și jumătăți de adevăr.

Realitatea este următoarea:

Aveam de ales să lăsăm un criminal de război, asumat, să distrugă o țară, o națiune, un popor în secolul 21 și să punem capul pe perna liniștiți că nu ne-a păsat de niște oameni care și-au dorit ceea ce noi deja avem și nu valorizăm: libertate. Si astfel să-i permitem criminalului să ne șantajeze oricând (pe noi vestul ca întreg), de la granița cu România (nu uitați asta, puținilor putinei care mă citiți) si să-și impună cu forța dorințe împotriva evidentă a voinței popoarelor noastre.

Sau

Să stăm fermi și să îndurăm probleme economice, da, reale, care pot genera drame inclusiv in interiorul populației noastre, drame inerente, avănd un sistem (cum spuneam și în postarea despre speranță) profund corupt. Și prin fermitatea milioanelor de oameni, liderii nostri să stea și ei cu coloana dreaptă și să-l înfrunte pe criminal.

Am ales a doua variantă. Aveți vă rog grijă de acest val manipulativ care își va dori să vă îndoaie gândurile, să vă schimbe percepția asupra realității și să vă facă să uitați că în continuare, în Ucraina, stat înca liber, suveran, condus prin alegeri democratice, există un război pornit din interesele personale ale unui tiran. În Ucraina mor oameni de foame, de sete (primele cazuri raportate azi în Mariupol) și de bombe. Mor copii și mame în maternități bombardate și bolnavi cu cancer, de bombe, în spitalele asediate de ruși.

Dacă e până acolo:

Mai bine sărac, decât KGB-ist,
Mai bine mort, decât Putinist!

Vă las cu mesajul dat de Parlamentul Ucrainei pe twiter acum 30 de minute, pentru noi toți:
Good night, #Europe.
We dream that our nights are as quiet as your voices.
#StopRussia #StopPutin
//Noapte bună, Europa.
Visăm ca nopțile noastre să fie la fel de tăcute ca vocile voastre.
Slava Ukraini!

Lasă un răspuns