Aproximativ 100.000 de oameni au ieșit marți în stradă, la Praga, pentru a cere demisia premierului ceh Andrej Babis, suspectat de fraudă cu subvenții europene, în cele mai mari demonstrații de stradă din ultimele decenii, potrivit jurnaliștilor locali, relatează AFP.

Politicianul miliardar este suspectat de fraudare a subvențiilor europene și se găsește în conflict de interese, potrivit unui proiect al raportului de audit al Comisiei Europene.
„Andrej Babis ne oferă în fiecare săptămână câte un nou motiv să protestăm. Ne-a ajuns”, a declarat vicepreședintele ONG-ului „Milioane de momente pentru democrație”, Benjamin Roll, în fața a aproximativ 120.000 de protestatari, potrivit organizatorilor.
„Nu este normal ca un om care se află într-o situație de conflict de intere și ale cărui probleme personale aduc prejudiciu înregii țări să rămână premier”, a spus președintele Asociației, Mikulas Minar.
Protestatarii au invadat încă o dată Piața Wenceslas, principala arteră a capitalei și un loc simbolic pentru istoria Cehiei.
Din luna aprilie, au avut loc proteste în mod regulat împotriva lui Babis și împotriva ministrului Justiției, Marie Benesova, pe care protestatarii îl suspectează că vrea să oprească urmărirea penală a șefului guvernului.
Bruxelles-ul i-a cerut premierului ceh Andrej Babis să restituie 17,4 milioane de euro din subvenţii europene, estimând că el se află într-o situaţie de conflict de interese, a informat duminică presa cehă, publicând un document prezentat drept un proiect al raportului de audit al Comisiei Europene.
mai mult la :  hotnews.ro

 

Lasă un răspuns